تاریخ انتشار: 2 آبان 93 | بازدید: 6035 مرتبه | دیدگاه:

از ابتلا به سرطان تا سلامتی پس از آن

سرود پاسداشت انسان


هیچ روزی نبود که به این فکر نکند که چگونه می تواند پیام امید و تلاش برای بهبودی را به بیماران مبتلا به سرطان سراسر سرزمینش برساند.
وقتی برای چندمین بار توانست سرطان را مغلوب کند، عده ای از دوستانش که تجاربی مشابه داشتند را دور هم جمع کرد و به پاس سلامتی ای که پس از سرطان نصیبش شده بود نام مؤسسه خود را “سپاس” گذاشت. هر چند همراهیش با فرزند خلفش خیلی طولانی نبود ولی تلاشش نتیجه داد و مؤسسه ای که تأسیس کرده بود برای رسیدگی به نیازهایی غیر از دارو و درمان بیماران به فعالیت خود ادامه داد.


امروز 7 سال از روزهای اولی های که سپاسی ها به پاس سلامتی دور هم جمع شدند می گذرد. هدف مؤسسه سپاس ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان و بهبود یافته های این بیماریست و این هدف را با فعالیت های آموزشی فرهنگی محقق می سازد.


روزهای ابتدایی شنیدن خبر ابتلا به سرطان روزهای خاصیست. وقتی کسی خبر ابتلای خود را می شنود احتمالاً ابتدا باور نمی کند و ممکن است مدتی ابتلای به سرطان را انکار کند. ولی نهایتاً باید این واقعیت را پذیرفته و بهترین انتخاب را برای طی مسیر بیماریش داشته باشد. نداشتن دانش کافی و همه جانبه و عدم دسترسی به اطلاعات این حوزه احتمالاً سبب دودلی و عدم اعتماد می شود. پس از انتخاب مسیر درمان نیز عوارض جانبی ابتلا به سرطان و درمانهای آن به طور گسترده ای زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. مشکلات تغدیه ای، مسائل روانشناختی و عوارض جسمانی زندگی فرد را کاملاً تغییر می دهد و سازگاری با شرایط جدید چالش بزرگی خواهد بود.

ابتلا به سرطان خانواده را نیز دستخوش تغییر می کند. کسب مهار تهای لازم برای حل مسائل خانوادگی و حل مسائل تحصیلی و شغلی نیز دغدغه فرد می گردد. و این تمام مسیر نیست. سرطان بیماریی است که تمام جنبه های جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی زندگی فرد را تغییر می دهد. کمتر بیماریست که ابتلای به سرطان نقطه عطفی در زندگیش نباشد. در تمام این مسیر سپاس در کنار بیمار و خانواده اش، در بیمارستان، منزل و دفتر مؤسسه، به ارائه اطلاعات و ارتقای دانش، ارتقای سلامت روانشناختی، حل کردن مسائل اجتماعی و حمایت از بیماران می پردازد.


مؤسسه سپاس خانۀ دوم افراد مبتلا به سرطان است که در آن این افراد توانمند می شوند تا با سازگاری با شرایط پس از ابتلای به بیماری و کسب مهارتهای اجتماعی لازم، به جامعه بازگردند و پذیرای نقشهای اجتماعی خویش شوند. بهبودیافتگان از سرطان نیز در سپاس توانمند می شوند تا علاوه بر اتخاذ سبک زندگی سالم که احتمال بازگشت بیماری را کاهش می دهد، تجاربشان را در اختیار سایر بیماران قرار دهند و فرصتی برای تبادل اطلاعات تجربی و برخورداری از حمایت ایجاد شود. طبق نتایج بررس یهای اخیر ثابت شده است برخورداری از این حمایت بقا را در بیماران افزایش می دهد. بیماران و بهبود یافته های از سرطان می توانند خدمات زیر رادر مؤسسه سپاس دریافت نمایند:


- دریافت اطلاعات مورد نیاز به وسیله کتاب، بروشور، گفتگوی چهره به چهره، شرکت در جلسات گروهی
- ارتقای سلامت روانشناختی با جلسات مشاوره فردی و گروهی، حضوری و تلفنی یا مطالعه کتاب
- توانمندی با یادگیری مهارتها و دریافت حمایت برای تحصیل یا اشتغال


این تمام فعالیت های سپاس نیست. این مؤسسه با اتخاذ دیدگاهی جامع، فعالی تهایی در راستای پیشگیری از سرطان، تشخیص زودهنگام این بیماری و ارتقای خدماتی که به بیماران ارائه می شود، نیز انجام می دهد. ارائه خدمات حمایتی در سه بیمارستان در تهران، همکاری با دانشگاه شهید بهشتی در برگزاری همایشهای درمانهای حمایتی-تسکینی، همکاری با وزارت بهداشت به عنوان نماینده سازمانهای مردم نهاد در تهیه پیشنویس درمان های حمایتی تسکینی و تهیه دستورالعمل استفاده از داروی هرسپتین، همکاری با شهرداری تهران در پروژه های متفاوت آموزشی، عضویت در ستاد اجرایی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان، همکاری با شورای بیمار یهای خاص صدا و سیما، حمایت از پروژه های انجمن دانشجویان پزشکی ایران، مدیریت سایت اطلاع رسانی ایران پینک قسمتی از فعالیت های این مؤسسه است.

 

دکتر ندا یارایی
مدیرعامل

از ابتلا به سرطان تا سلامتی پس از آن