دانستنی های سرطان

تاریخ انتشار: 20 خرداد 93 | بازدید: 6104 مرتبه | دیدگاه:

اولین سمینار چالشهای پیشگیری و درمان سرطان پستان و دستگاه ژنیتال (تناسلی) زنان

برگزاری اولین سمینار سرطان  های شایع زنان با عنوان چالش  های پیشگیری و درمان سرطان پستان و دستگاه ژنیتال زنان توسط بنیاد امور بیماری  های خاص در روز پنج شنبه 14 آذرماه سال جاری دردانشکده پیراپزشکی دانشگاه شهید بهشتی با حضور" وزارت بهداشت" برگزار شد:
 
آخرین روزهای پاییز امسال پایتخت مصادف بود با برگزاری اولین سمینار با موضوع "سرطان‌های شایع زنان" با عنوان "چالش‌های پیشگیری و درمان سرطان پستان و دستگاه ژنیتال زنان" که توسط بنیاد امور بیماری  های خاص در نیمه آذر ماه 1392 برگزار شد.
شروع سمینار با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید مزین شد، پس از آن جناب آقای دکتر نمکی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معاونت آموزش و پژوهش بنیاد امور بیماریهای خاص، پس از خیر مقدم به حاضرین اولویت‌های پژوهشی بنیاد را توضیح دادند. ایشان در این سخنرانی به عوامل ابتلا به سرطان در کشور که شامل سبک غلط زندگی، تغذیه نامناسب، و زندگی ماشینی است اشاره کرده و تأکید کردند که همه اعضای جامعه در قبال کنترل سرطان باید مسئولیت پذیر باشند و به تعامل با یکدیگر بپردازند.
 
این همایش با حضور نمایندگان مختلف ارگان  ها و سازمان  های ذیصلاح مانند وزارت بهداشت، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی، مدیر گروه بیماری  های غیرواگیر، انجمن سرطان، انجمن هماتولوژی و انکولوژی، انجمن سرطانهای زنان، انجمن رادیوتراپی انکولوژی، دفتر امور سلامت و تندرستی، دفتر امور زنان وزارت بهداشت و... همراه بود. هر یک از اساتید و پزشکان مربوط به عرصه مقابله با سرطان پستان و بیماریهای دستگاه ژنیتال (تناسلی) زنان به ارائه نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند. در این میان می  توان به گوشه  ای از سخنان دکتر حیدریان "کارشناس برنامه سرطان پستان در وزارت بهداشت" اشاره کرد.
ایشان در ابتدا به معرفی این سرطان پرداختند و سپس گفتند که طبق آمار سرطان  های رایج در کشور، سرطان پستان جزو ده سرطان اول کشور است.
دکتر حیدریان در ادامه صحبتهایشان از عوامل خطر بیماری سرطان یا به عبارتی ریسک فاکتورها نام بردند که شامل: نوشیدن الکل، مصرف دخانیات، وزن زیاد و ... می  شود که بعضی از آنها غیر قابل کنترل هستند. همچنین ایشان به طرح  های غربالگری وزارت بهداشت اشاره کردند که بین افراد سالم صورت می  پذیرد. متخصصان حاضر در این جمع به پشت تریبون آمده و از چالشها و پیشرفتهای حیطه سرطان پستان، تخمدان و به خصوص سرویکس (دهانه رحم) صحبت کردند. مطلب مهمی که در صحبتهای همه متخصصین به چشم می  خورد این بود که سرطان سرویکس گرچه به اندازه سرطان پستان شایع نیست ولی باید بسیار جدی گرفته شود. این سرطان تنها سرطانی است که واکسن دارد ولی متأسفانه واکسن آن هزینه بالایی برای مصرف کننده دارد که اگر دولت متولی امر گردد، به احتمال زیاد هزینه آن کاهش می  یابد.

حسن ختام برنامه همراه شد با سخنان سرکار خانم " فاطمه هاشمی" (رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص). ایشان اظهار کردند که برنامه مدیریتی سرطان در سازمان بهداشت جهانی شامل پیشگیری، درمان و مهار سرطان است. بعلاوه تشخیص زودهنگام سرطان، یافتن افراد پرخطر و غربالگری افراد سالم از اولویت  های این برنامه می  باشند. وی در ادامه صحبتهایش گفت: وزارت بهداشت در این زمینه به تنهایی نمی  تواند موفق شود. ما باید از تجربۀ کشورهای موفق در زمینه پیشگیری و مبارزه با سرطان  استفاده کرده و از آنها بهره ببریم.
(محمد نوید امیری)
اولین سمینار چالشهای پیشگیری و درمان سرطان پستان و دستگاه ژنیتال (تناسلی) زنان

مجله دانستنیهای سرطان