تاریخ انتشار: 5 اسفند 94 | بازدید: 4070 مرتبه | دیدگاه:

آنتی اکسیدان ها

اسم آنتی اکسیدان را بسیار شنیده ایم و شاید بدون این که معنی دقیق آن را بدانیم در مورد آن اظهار نظر هم کردها یم. به طور خلاصه ميتوان گفت عليرغم متابوليسم طبيعي بدن، با در معرض قرار گرفتن يک سري شرايط مانند سيگار و دود سيگار، آلودگي ها، ورود مواد شيميايي غير ضروري به بدن از هر طريقي، اشعه و حتي استرس، در بدن راديکال هاي آزاد توليد مي شوند که مي توانند به بدن آسيب برسانند؛ اين عوامل اکسيدان ها هستند .


اکسیدان ها از طریق ایجاد رادیکال های آزاد، آسیب هایی در طولانی مدت به بدن رسانده و بسیاری از بیماری های مزمن را ایجاد می کنند. آنتی اکسیدان هاا ز عواملی هستند که سلول ها را در مقابل اکسیدان ها محافظت کرده و مانع از تخریب سلولی و آسیب های مزمن از جمله انواع سرطان ها می شوند.


انواع آنتی اکسیدان ها


کاروتنوئيد ها
«کاروتنوئيدها » پيش سازهاي « ويتامين آ » هستند. فيتوکميکال هايي که در ميوه ها و سبزي هاي زرد، نارنجي و قرمز وجود دارند.


ويتامين ث
«ويتامين ث » از جمله عوامل بسيار مهم در سيستم ايمني بدن است. همچنين در توليد ک لاژن در بدن نقش بسيار ضروري دارد. مرکبات، سبزيجات و ميوه هاي تازه سرشار ازا ين ويتامين هستند. اين ويتامين در مقابل حرارت حساس بوده و در حرارت بالا مقدار زيادي از آن هدر مي رود.


ويتامين اي
«ويتامينا ی »ا ز جمله ويتامين هاي محلول در چربي است که در سيستم ايمني بسيار مهم و ضروري است. بهترين منابع غذايي ويتامين E شامل: آجيل، مارگارين و روغن هاي گياهي مثل روغن جوانه گندم، سويا، بادام گردو، فندق، ذرت، دانه کتان و زيتون است.


سلنيوم
«سلنيوم »ا ز جمله عناصر کمياب است که در بدن به ميزان کم وجود دارد و علي رغم اين ميزان کم، بسيار ضروري و حياتي است. سلنيوم در پيوند با پروتئين در بدن به عنوان يک آنتي اکسيدان بسيار قوي عمل کرده و بدن را در مقابل راديکال هاي آزاد حفظ مي کند.


فيتو کميکال ها
«فيتو کميکال ها » مواد شميايي طبيعي هستند که به طور طبيعي در سبزيجات، ميوه ها، دانه ها، آجيل و حبوبات وجود دارند. سیب همچنین حاوی کافئیک شیمیایی یاا سیر کلوروژنیک می باشد. مطالعات به انجام رسیده بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ترکیب میت واند به عنوان یک ضد سرطان عمل کند.


سیب سرشارا ز ويتامين است. همانطور که می دانید سیب یک آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر آن، دارای ماده ای به نام “ quercetin ” میب اشد. این ماده خطر سرطان دهان، ریه، مری، روده بزرگ، سینه، تخمدان و رشد سلول های سرطان پروستات را کم می کند. افرادی که روزانه بیشتر از یک سیب م یخورند، درصد مبتلا شدن به چند نوع سرطان را 9 تا 42 درصد در خود پایین م یآورند.
از آنجایی که فیبر موجود در سیب در تقویت دستگاه گوارش موثر است از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری م یکند. مطالعات نشان داده که مصرف این میوه خطر ابتلا به سرطان ریه و سرطان سینه را نیز کاهش م یدهد. به طور کلی می توان گفت که ماده ضد ميکروبي فلورتين موجود درسيب بر انواع ميکروارگانيسم هاي گرم مثبت و منفي موثر است و از اين نظر عصاره سيب داراي خاصيت ضد ميکروبيا ست، همچنين عصاره سيب، داراي قويترين امکان براي نابودي ويروس ها است به طوريکه تقريبا در صد بالایی از ويروس ها را از بين مي برد.


مطالعات تجربی بر روی نمونه های سلول تومور انسانی چنین پیشنهاد می کند که مقادیر نسبتا زیاد کوئرستین می تواند برخی از سرطان ها را متوقف نماید. مطالعات جمعیتی در دنیا،با این وجود ، تاکنون تأثیر حفاظتی رژیم های غنی از این ماده را برابر سرطان ها نشان نداده است. در عین حال، برخی تحقیقات چنین نشان می دهد که کوئرستین به طور خاصی می تواند برای افراد سیگاری مفید باشد مواد سرطان زای تنباکو سبب تخریب دیواره مثانه می شوند و بدین ترتیب موجب رشد سلول های سرطانی می گردند. همچنین اثبات شده است که افراد سیگاری که مصرف کننده مقدار زیادی فلاونوئیدها از جمله کوئرستین موجود در سیب هستند، از تخریب دیواره مثانه ناشی از تنباکو حفاظت می شوند . مصرف روزانه حداقل یک سیب در پیشگیری از سرطان های گلو ،دهان، روده بزرگ، ریه و سینه موثر است. سیب حاوی ماده مغذی موسوم به کوئرستین است کها ز DNA مولکول وراثتی درون سلول ها در برابر آسیب هایی که منجر به بروز سرطان می شوند حفاظت می کند.

 

آنتی اکسیدان ها