دانستنی های سرطان

سوال از شما، پاسخ از متخصصین

یک سوال جدید مطرح کنید

سوالات کلی درمورد سرطانها

  • آقای 43 ساله ای هستم که به دلیل سرطان کولون درمان شده ام. آیا این بیماری ارثی است؟

    شواهد علمی نشان می دهد که در برخی افراد این بیماری به صورت فامیلی است و ژن های خاصی در بروز این بیماری دخیل هستند. در افرادی که بستگان درجه اول و نزدیکانشان دچار سرطان کولون و رکتوم می باشند خطر ابتلا بیشتر است و وجود پولیپ نیز به عنوان پیش درآمد سرطان باید شناسایی و درمان شوند. کولونوسکوپی سالیانه نیز برایشان توصیه میگردد.
  • آقای 45 ساله ای هستم که به علت سرطان کلیه تحت درمان می باشم و شرایط زندگی و کارم نیز متعادل می باشد. آیا لازم است که خانواده ام را از نوع بیماری خود آگاه سازم؟

    وقتی تشخیص سرطان برای کسی داده میشود نقش خانواده و نیز ارتباطات معمول ممکن است تغییر کند. مثلا خانواده توقع انجام کارهایی را از شما دارند که فعلا نمی توانید مانند گذشته انجام دهید. یا شما برای انجام کارهای خود به کمک افراد خانواده نیاز داشته باشید و هم چنین حمایت های عاطفی. لذا توصیه میگردد که با نزدیکان خود صادق باشید و از حمایت های آن ها بهره مند گردید.
  • آیا هر غده ای در بدن می تواند سرطانی باشد؟

    خوشبختانه درصد بالایی از این غده ها سرطانی نبوده و بی خطر می باشند اما وجود آن ها را هم نباید سرسری گرفت. یک معاینه و آزمایش دقیق به خصوص اگر در سینه ها ، زیر بغل ها ، کشاله ران ، گردن و پوست باشد توصیه می گردد.
  • آیا انجام واکسیناسیون سالانه سرماخوردگی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

    خیر. تا به حال گزارشی در این زمینه داده نشده است.
  • خانمی هستم 50 ساله که 6 سال قبل به علت سرطان سینه درمان شده و مشکلی ندارم. 2 دختر دارم آیا پیشگیری خاصی برایشان لازم است؟

    البته دختران شما از سن 20 سالگی باید جهت معاینه ماهانه سینه ها توسط خود آموزش ببینند و توسط متخصص سالانه معاینه و در صورت نیاز سونوگرافی شوند. بعد از 35 سالگی ماموگرافی نیز توصیه میگردد. هم چنین مادر شما و خواهران و دخترانشان نیز باید هشدار های مربوط به معاینات دوره ای و راه های پیشگیری را جدی بگیرند.

مجله دانستنیهای سرطان